Folder 'Wegwijs in de budget- en schuldhulpverlening van OCMW en CAW'

Doelgroep

De folder is gericht naar (toekomstige) cliënten in de budget- en schuldhulpverlening. Het kan echter ook een handig instrument zijn voor hulpverleners binnen de budget-en schuldhulpverlening of hulpverleners van andere organisaties om het aanbod en de gebruikte begrippen toe te lichten.

Doelstelling(en)

De doelstelling van de folder is in eenvoudige taal de dienstverlening binnen de budget- en schuldhulpverlening van OCMW en CAW toe te lichten aan (toekomstige) cliënten.

Voorstelling project

De folder 'Wegwijs in de budget- en schuldhulpverlening van OCMW en CAW' is een informatie-instrument ontwikkeld op maat van (toekomstige) cliënten over de werking van de budget- schuldhulpverlening van het OCWM en CAW. In de folder wordt informatie gegeven over de verschillende vormen van budgethulpverlening in het OCMW en CAW, nl. eenmalige schuldbemiddeling, budgetbegeleiding, budgetbeheer en collectieve schuldenregeling.
Tijdens een eerste gesprek kan de folder meegegeven worden met de cliënt zodat de cliënt de verschillende hulpverleningsvormen thuis rustig nog eens kan doornemen en kan beslissen welke voor hem/haar de meest geschikte vorm is.

Daarnaast kan de folder een handig instrument zijn voor andere diensten om de dienstverlening van OCMW en CAW beter te leren kennen.

Ondersteuning vanuit BIZ

De folder is een product van BudgetInZicht Oost-Vlaanderen, Regio Gent-Eeklo.

Opmerkingen

De folder is gebaseerd op de folder 'Wegwijs in de OCMW-schuldbemiddeling', die tot stand gekomen is door de dialooggroep klantenparticipatie, deel van de Emancipatorische Projecten van OCMW Gent.

Kostprijs

De folder kan maximaal in dertig exemplaren besteld worden en kan afgehaald worden in een CAW-huis in Oost-Vlaanderen.

Heb je interesse in deze folder? Neem dan contact op met de preventiewerker van BudgetInZicht uit jouw regio.

Contactgegevens

Team BudgetInZicht

Oude Houtlei 124
9000 Gent
tel. 09 265 04 50
fax 09 265 04 66 
E-mail: biz@cawoostvlaanderen.be